Beeldschermglazen : een collega waar u altijd op kunt vertrouwen!

Beeldschermglazen : een collega waar u altijd op kunt vertrouwen!

Beeldschermglazen zijn geoptimaliseerd voor het werk op lees-afstand alsook aan een computerscherm, waardoor werkdagen gemakkelijker worden voor uw ogen. Deze brillenglazen helpen u beter zich te concentreren. Gedaan met vermoeide ogen! Maar hoe werkt dat nu juist? 

In deze glazen zitten twee verschillende correcties verwerkt, je oog moet immers een zwaardere inspanning doen om op 33cm à 44cm te kunnen lezen (meer plus) in vergelijking met je computerscherm dat meestal op een 60cm a 80cm van je weg staat (minder plus)

De meeste mensen merken een verschil vanaf hun 35e jaar, het beginstadium van presbyopie of ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Werken aan een computerscherm en het verplaatsen van focus – bijvoorbeeld van het toetsenbord naar de monitor of van een collega naar jouw notities – is plotseling belastend voor de ogen.

Waarom een leesbril of een multifocale bril niet altijd de juiste oplossing is.

Een bril met standaard leesglazen of multifocale glazen is in het algemeen niet de beste oplossing voor mensen die meer dan 3 uur per dag aan een computerscherm werken, omdat de glaszones niet geoptimaliseerd zijn voor werk op kantoor. Een leesbril is bijvoorbeeld alleen optimaal voor korte afstanden. 

leesglazen

Met multifocale brillenglazen kan de drager echter door de lagere zone van het glas op het beeldscherm kijken en moet hij het hoofd opheffen om het scherm goed te kunnen zien, zoals je in de tweede afbeelding kan zien. Beide types brillenglazen zorgen ervoor dat u een onnatuurlijke zithouding aanneemt, die kan leiden tot branderige ogen, nekpijn, schouderpijn en rugpijn.


Beeldschermglazen
zijn speciaal gemaakt voor bijvoorbeeld de afstand tot uw computerscherm, tot uw collega of klant en de leesafstand, zodat uw ogen ontspannen en u een goede houding kunt aannemen. U merkt de positieve effecten zelfs na het werk nog.

Uw zichtbehoeftes op het werk. Wat is uw werksituatie?

Omdat iedereen zijn werksituatie anders is bestaan er meerdere types kantoorglazen om voor iedereen een pasklare oplossing te vinden.

  • Book : Scherp zicht tot 1 meter. Ideaal voor zowel computerwerk en papierwerk.
  • Near: Scherp zicht tot 2 meter. Voor mensen die nog iets verder willen kunnen kijken, of voor mensen die met meerdere beeldschermen werken.
  • Room: Scherp zicht tot 4 meter. Perfect om ook presentaties mee te volgen of toch om het contact met de collega's te behouden zonder de bril af te moeten zetten.
  • Individual: Scherp zicht tot 1 cm nauwkeurig. Voor bepaalde gevallen die een meer specifieke werkafstand vereisen.

Ben jij ook overtuigd? Of wil je graag meer informatie? Kom dan vrijblijvend langs bij Optiek Wim Truyens. Wij helpen jou graag verder! Tot snel!  

Openingsuren

Onze winkel

Adres: Tervuursesteenweg 210, 3060 Bertem
Telefoon: 016/48.08.75
E-mail: info@optiekwimtruyens.be

Parking naast de deur en rolstoeltoegankelijk. 

Terug naar blog