Voorkom aangedampte glazen bij het dragen van eenmondmasker met deze tips

Hoe voorkom je aangedampte brilglazen bij het dragen van een mondmasker?

Nu de mondmaskers in winkels verplicht zijn, is het belangrijk om te weten hoe je deze best draagt in combinatie met je bril en dit zonder hinder! Wij geven graag enkele tips om te voorkomen dat je glazen aandampen

Koop hier je anti-aandamp product!

1. ZORG ERVOOR DAT JE MASKER GOED AANSLUIT

Wanneer je brillenglazen bedampen als je een mondmasker draagt, kan dit betekenen dat je mondmasker niet voldoende aansluit. Controleer daarom of het masker goed zit. Trek de touwtjes strakker aan of kruis de rekkers vooraleer je ze rond je oren doet. Duw het masker goed aan rond je neusbrug, vaak is de brug een flexible metaaltje dat je kan buigen op je neus. Dat geeft je een betere bescherming en zal er eveneens voor zorgen dat je glazen minder makkelijk bedampen. Hoe minder lucht er immers langs boven wegkan, hoe minder makkelijk deze lucht je glazen zullen laten aandampen!

2. DRAAG JE MASKER ÓNDER JE BRIL

Zet eerst het mondmasker op en daarna pas je bril, zodat je bril op het masker kan rusten. Hierdoor sluit het beter aan en blokkeer je de lucht die kan ontsnappen. Trek het goed over je neusbrug, maar zorg er steeds voor dat het tot onder je kin blijft zitten.

3. ZET JE BRIL IETS VERDER

Een simpel trucje, zoals je bril een centimeter verder op je neus zetten, kan voorkomen dat je glazen bedampen. Deze tip is vooral goed voor mensen die een bril dragen om ver te kijken, bij multifocale glazen is dit niet aan te raden! 

Heel wat schoonmaaksprays die speciaal gemaakt zijn voor brilglazen, bevatten een anti-statische, ontvettende werking. Hierdoor zullen je glazen automatisch minder snel bedampen. Bestel je spray online bij de plaatselijke opticien: zo steun je de lokale economie en weet je zeker dat je het juiste product te pakken hebt.

Bij Optiek Wim Truyens kan je verschillende middelen tegen het aandampen van je bril verkrijgen, zoals het anti-fog doekje van SEIKO of de Nano-magic safety kit. Eens gebruikt blijft dit werken tot je de glazen opnieuw reinigt. Ook is er de anti-condens kit van Zeiss, waarmee je je glazen moet inspuiten en kuisen. Doe een beetje product aan elke kant van je glas, wrijf droog met het bijgeleverd doekje en klaar! Deze producten kan je overigens ook gebruiken voor je ski-bril of duikbril! 

Bekijk hier het volledige assortiment anti-aandamp oplossingen

5. GEBRUIK NOOIT WATER EN ZEEP!

Ondanks het feit dat heel wat mensen en zelfs kranten zeggen dat het oké is om je glazen met zeep/afwasmiddel te wassen, mag je dit zeker niet doet. Deze zepen tasten je coating op je glazen aan, met als gevolg dat deze zal loskomen. 

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan zeker niet om even binnen te springen, wij helpen je graag verder!

 

Leuke tip: Koop je bij Optiek Wim Truyens een nieuwe bril? Dan krijg je er gratis een Zeiss anti-codens kit ter waarde van doekje ter waarde van 12,50 euro bij!

Terug naar blog